MERSİN / MEZİTLİ - Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz 8. Sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi' ni gezerek öğrendiler.

Nis

Olumsuz ve zorlayıcı akran davranışlarını önlemek için okul rehber öğretmenlerimiz tarafından  aktif çalısmalar yapılmıstır .Duygu kontrolü sınıf rehberlik etkinliği  yapılmiş,duygu kartları oyunu oynanmıstır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda çoşku ile kutlandı.

Nis

Vatan ve kahramanlık konulu söyleşimizde güneydoğu gazimizi ağırladık.

Nis

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi' ni gezerek öğrendiler.

Nis

Okulumuz mezunlarından, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencimiz Enes ERDOĞAN, 7 ve 8 .sınıf ögrencilerimizle buluştu. Sınavlara hazırlık süreci, eğitim hayatı ile ilgili öğrencilerimizle paylaşımda bulundu.

Nis

Okulumuz 6. Sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi' ni gezerek öğrendiler.

Nis

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi' ni gezerek öğrendiler.

Kültürün izinde Mersin Projesi kapsamında nisan ayı afişi

Nis

Okulumuzda yapılan sınıflararası futbol turnuvasında kazanan takımlar madalyalarını aldılar.

Nis

Sınıf rehber ögretmeni  Belgin şimşek ve okul rehberlik servisi iş birliğiyle belirlenen kriterler tüm öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilerek seçilen ögrencimiz ödüllendirilmiştir.

Kütüphaneler Haftası

Mrt

Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinden açıklandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri,

proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav'la ilgili usul ve esaslara yer verildi.

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek.

Kılavuz için tıklayınız.

Mrt

KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN etkinliği kapsamında "BENİM TARİHİM BENİM KÜLTÜRÜM " isimli nostaljik geçmişe yolculuk sergimizin açılışını yaptık.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı